Ubisoft najavio odlaske osoblja nakon optužbi za seksualno zlostavljanje

0
182
office

Promene su pokrenute radi poboljšanja „kulture na radnom mestu“, navodi Ubisoft.

Francuska firma za video igre Ubisoft najavila je nekoliko odlazaka osoblja u subotu nakon obavljenog preispitivanja kao reakcije na navode o nesavesnom ponašanju u kompaniji, za koju su u ranijim izveštajima naveli da se vrše oko optužbi za seksualno zlostavljanje.

Izmene su pokrenute sa ciljem da se poboljša „kultura na radnom mestu“, saopštila je kompanija.

Glavni kreativni direktor grupe, generalni direktor njenih kanadskih studija i globalni šef ljudskih resursa, podneli su ostavku, i to je odmah stupilo na snagu saopštila je kompanija.

Ubisoft je prošlog meseca rekao da istražuje navode o nedoličnom ponašanju u kompaniji uz podršku sspecijalizovanih spoljnih konsultanata.

Prema medijskim izvještajima, Ubisoft je ranije ove sedmice potvrdio odlazak svog potpredsednika Maximea Belanda nakon optužbi za napad.

Prema izvještaju Bloomberga, dva visoka rukovodilaca Ubisofta stavljena su na dopust prošlog meseca nakon navoda o nedoličnom ponašanju.

Industrija videoigara zapazila se u #MeToo pokretu u junu, nakon što su žene na Twitteru progovorile o zlostavljanju. Objavljen je i Srednji post sa sastavljenim navodima.

Izvor:
© Thomson Reuters 2020
https://gadgets.ndtv.com/games/news/ubisoft-announces-staff-departures-after-misconduct-allegations-2261403

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar!
Ovde upišite svoje ime