TikTok kažnjen zbog zloupotrebe podataka o deci u Južnoj Koreji

0
354

Aplikacija za deljenje video zapisa TikTok je kažnjena zbog zloupotrebe podataka o deci u Južnoj Koreji, usled rastuće zabrinutosti zbog privatnosti korisnika.

Kompanija je novčano kažnjena sa 186 miliona evra od strane Korejske komisije za komunikacije (KCC).

KCC, , rekao je da je TikTok prikupljao podatke o deci mlađoj od 14 godina bez saglasnosti zakonskih staratelja.

TikTok je rekao da je “duboko posvećen” ispunjavanju zahteva zakona. Kazna iznosi otprilike 3% godišnjeg prihoda platforme društvenih medija.

U istrazi koja je započela prošle godine regulator je utvrdio da je tokom šest meseci prikupljeno više od 6.000 zapisa sa decom, što krši lokalne zakone o privatnosti.

Kineska firma takođe nije uspela da obavesti korisnike da se lični podaci prenose u inostranstvo, dodali su iz KCC-a.“Držimo se veoma visokih standarda privatnosti podataka i radimo na stalnom unapređenju i jačanju naših standarda,” rekao je portparol kompanije TikTok.

Ova vest stiže nedelju dana nakon što su Sjedinjene Države rekle da razmišljaju o zabrani kineskih aplikacija za društvene medije, uključujući TikTok.

U februaru prošle godine, aplikacija Musical.li – koja je kasnije nabavljena i ugrađena u TikTok – kažnjena je sa rekordnih 5,7 miliona dolara) za zaštitu zaštite privatnosti podataka o deci u Sjedinjenim Državama.

Federalna komisija za trgovinu rekla je da je platforma svesno prihvatila sadržaj koji su objavili maloletni korisnici.

Indija je takođe zabranila aplikaciju prošlog meseca.

Zatim, ranije ovog meseca, TikTok je objavio da napušta tržište Hong Konga nakon što je Kina sprovela nove zakone o bezbednosti.

Zakonom su ograničene slobode na poluautonomnoj teritoriji, što izaziva zabrinutost službenim nadzorom društvenih medija.


Source: BBC

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar!
Ovde upišite svoje ime