Sony konačno najavio datum izlaska!

Lepe vesti za ljubitelje konzola, ali i za ljubitelje gejminga generalno, ps5 dolazi pre 2021! Najnovija saopštenja kažu da naša nova omiljena igračka izlazi u prodaju do kraja tekuće godine, tj, kako iz Sonija najavljuju, tokom novogodišnjih praznika.

Osim datuma izlaska, sledeća stvar koja nas sve zanima je CENA. Što se nje tiče, još uvek je sve nezvanično. Šuška se da bi cena trebalo da bude, u zavisnosti od regiona i modela od 500-600 $. Obzirom da je cena PS4 konzole još uvek oko 400-450$, ova cena “petice” je sasvim pristojna, i dostupna. Veći problem će u startu verovatno predstavljati visoka cena nekih igri, koje su već sad preplaćene, tako da tu možemo svašta da očekujemo. Uostalom, cene novih pametnih telefona idu i do dvostruko više, tako da možemo da budemo srećni što Sony ne prati trendove cena kao Iphone ili Samsung. 🙂

Najbitnija stvar od svega – Specifikacije. Celokupan sastav nije još uvek potvrđen ali kostur znamo već sad. Glavna inovacija biće 4K i 8K gejming. Zato, moramo i očekivati zaista dobro optimizovanu mašinu, dosta bržu nego svoj prethodnik. Motor i Grafiku će dopremiti AMD, dok će radna memorija biti 16 GB DDR6 memorije. “Background compatibility” je još jedna od stvari koja zaista unapred raduje sve gejmere. U prevodu na prostiji jezik – Nećete baciti svoje PS4 igre! “Petica” će moći i njih da čita, tako da praktično dobijate 2 u 1. Za kompletan izgled specifikacija i performansi, pogledajte ovde.

“Dualsense”, novi Dualshock kontroler, najavljen je nešto ranije, i izgleda odlično. Generalno, ništa neobično i neočekivano, niti novo. Sony ima odličnu franšizu Dualshock džojstika, jednih od najboljih upravljača na svetu, i tu zaista ne treba ništa menjati. Sitnih dodataka uvek ima, Dualsense će imati mikrofon u sebi, jaču bateriju, malu promenu dizajna, ali finalni sud će morati da sačeka na trenutak kada ga budemo držali u rukama i isprobali.

Na kraju dana, obzirom na sve što je zadesilo svetsku privredu, ovo su odlične vesti, dosta je bilo naznaka, skeptika i slično. Bilo je čak i nagoveštaja da izlaska neće biti do 2021. godine. Dakle, spremajte polako ruke, i štedite pare za ovu lepoticu, na vreme.PS5 Hardware Reveal Trailer

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar!
Ovde upišite svoje ime