Samsung “zarađuje” od Epla!?

0
204

Covid-19 kriza više prija gigantu iz Južne Koreje.

Naime, nisu svi u gubitku zbog Koronavirus krize. Mobilni telefoni se, činjenica je, manje prodaju nego prošle godine. Ljudi imaju manje novca, ekonomije država su u krizi, karantini širom sveta ne prestaju da traju, dakle ničeg nema nelogičnog u tome. Da stvar bude i gora, nekako su države sa najvećom stopom kupaca, najviše i ugrožene. U Americi, virus i dalje luduje, kraj se nazire tek na papiru, dok je u Evropi situacija nešto vrlo malo smirenija, ali Španija, Engleska, Italija, Francuska, već su pretrpele ogromne finansijske udare. O stanju u Aziji ne treba ni pričati obzirom da je virus odatle i potekao.

Dakle kupaca za telefon je manje nego što je planirano, a srećom pa se ugovori potpisiju unapred, Samsung ima i vedrijih stvari koje gleda na kraju svega ovoga. Ako niste već upoznati, kompanija Apple, za svoj lanac Iphone telefona koristi Samsungove ekrane, a obzirom da ove godine nije potraživao onoliko koliko je ugovorom dogovoreno, Apple je morao da plati na osnovu penala skoro milijardu evra. Iz Epla su probali malo situaciju da prenesu, da ublaže, pa su tako cifre kojima se služe, 600Miliona, 700Miliona, itd.

Prava istina će biti objavljena 30. jula kada Epl mora da iznese svoj finansijski izveštaj o drugom kvartalu. Koliko god da bilo, cifra je ogromna, i bez sumnje je da se neko ko je bio zadužen u Samsungu za potpisivanje sporazuma o ekranima, sada slatko smeje.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar!
Ovde upišite svoje ime