Intel priprema nešto veliko za 2. Septembar, najverovatnije početak nove, 11. generacije procesora.

0
208
intel cpu

Intel je odavno između redova najavio “nešto veliko” na događaju 2. Septembra, a ljudi iz struke najavljuju kako se verovatno radi o novoj, 11oj generaciji njihovih procesora.

Između ostalog, iz Intela je poslata potvrda termina za virtuelni događaj i kako se navodi dokaz da ” Intel pomera granice u tome kako raditi, i ostati povezan.”

Događaj će verovatno iskoristiti za predstavljanje svoje 11. generacije ” Tiger Lake ” procesora. Ovaj proizvođač je već najavio i predstavio prve slike ovog 10nanomilimetarskog “Tiger Lake” procesora ranije ove godine na CES-u u Vegas-u.

“Tiger Lake” će biti imenovan kao nov naslednik, začetnik 11. generacije, za sad biće ograničen na laptopove, i uključivaće novu “XE architecture” arhitekturu grafičke jedinice.

Ovi čipovi biće direktni naslednici Intelove 10nm+ arhitekture koja je zasnovana na “Ice Lake” procesorima, i trebalo bi da stanu rame uz rame sa konkurencijom, konkretno sa AMDovim Ryzen 4000 čipovima, baziranim na 7nm procesima.

AMD je izvršio veliki proboj na polje laptopova, delom i na gejming laptopove, dokazujući da i na tom polju moze da se nosi i sa performansama i sa cenom, sto je Intel i navelo da reaguje.

Computex je otkazan prošlog meseca, iz već poznatih razloga, pitanje je šta će se zapravo od javnih izlaganja i desiti u narednom periodu, ali to nije sprečilo ljude iz Asusa da već najave prve laptopove sa ovim Intelovim čipom već na jesen ove godine.

Dakle, na Intelu je da uspeju da odgovore na potražnju i da u ovom malo težem vremenu ispoštuju sve vremenske granice, i isporuče procesore proizvođačima.

Svakako, 2. Septembra ćemo dakle saznati sve ostalo, i verovatno malo i zvaničnijih informacija od ovih spekulacija.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar!
Ovde upišite svoje ime